AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft tegenover de politie bekend de Peruaanse Stephany Flores te hebben vermoord, nadat zij een e-mail van hem had gelezen. Dat blijkt uit tot nu toe onbekende beelden van een politieverhoor.

In de videobeelden, die zijn gepubliceerd door de Peruaanse nieuwszender RPP, antwoordt Van der Sloot bevestigend op de vraag of hij het meisje heeft gedood. Het is onduidelijk wanneer de opnamen gemaakt zijn.

Volgens Van der Sloot vond de moord plaats nadat Flores op zijn hotelkamer kennis nam van de inhoud van een e-mail op Van der Sloots laptop.

In het verhoor zegt de Nederlander dat die betrekking had op iets 'dat hem pijn deed' van vijf jaar eerder. Daarmee verwijst hij waarschijnlijk naar de nooit opgehelderde verdwijning van de Amerikaanse Nathalee Holloway op Aruba. Van der Sloot gold als de voornaamste verdachte in die zaak.

Achterhoofd

Van der Sloot zegt in de verhoorbeelden dat Flores hem op het achterhoofd heeft geslagen toen ze achter de inhoud van de mail was gekomen. Hij sloeg haar terug en zou haar daarna hebben gewurgd. Hij nam haar vervolgens geld af, en ontvluchtte zijn hotel in de Peruaanse hoofdstad Lima.

De 24-jarige Van der Sloot wacht sinds zijn arrestatie in juni 2010 in de beruchte Castro Castro-gevangenis in Lima zijn berechting af. Eerder deze maand maakte het Openbaar Ministerie bekend dertig jaar cel te willen vragen, maar op aandringen van de familie Flores moet justitie zich opnieuw over de strafeis buigen.

Voorarrest

Van der Sloot zit in december anderhalf jaar vast. Als het proces dan nog niet is begonnen, moet zijn voorarrest volgens de Peruaanse wet in principe worden beëindigd. Er bestaat echter wel een mogelijkheid tot verlenging.

Bekijk de video