AKEN/EUSKIRCHEN - In het Duitse Eifelgebergte zijn bij verschillende ongelukken twee Nederlandse motorrijders om het leven gekomen. Dat meldde de Duitse politie zondag.

Een 47-jarige man verongelukte zondag op een weg tussen de dorpen Simmerath-Kesternich en Simmerath-Rurberg. Die liggen op enkele kilometers van de grens met België. De motorrijder vloog uit een bocht en botste tegen een boom. Hij stierf ter plekke.

In het Eifelgebergte was vrijdag ook al een motorrijdster uit Nederland verongelukt. Ze botste op een tegemoetkomende auto bij een inhaalmanoeuvre in een bocht.

Dat ongeluk gebeurde bij Hardtbrücke, ten zuidwesten van Bonn. De bergroute geldt volgens lokale media als dodenweg. Het slachtoffer is een 35-jarige vrouw uit Zoetermeer, aldus de politie van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zondag.

Beenbreuk

Een 35-jarige motorrijder uit Sittard liep een ernstige beenbreuk op door een aanrijding in de Eifel. Hij had bij het inhalen een tegenligger over het hoofd gezien.

Bij een ongeval op de weg tussen Rees en Emmerik, net over de grens bij Lobith, raakte ook een Nederlandse motorrijder gewond. De 32-jarige man botste tegen een linksafslaande auto. Hij raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.