BARCELONA - Het einde van de bouw van een van de grootste bezienswaardigheden van Spanje, de Sagrada Familia van Antoni Gaudi, komt eindelijk in zicht.

De basiliek in Barcelona moet tussen 2026 en 2028 af zijn, ruim honderdveertig jaar na het leggen van de eerste steen. Dat heeft de voorzitter van het comité dat toeziet op de bouw van de Sagrada Familia gezegd, aldus Spaanse media.

Van de zes torens in het ontwerp van Gaudi die nog niet af zijn, zijn er vijf al in aanbouw. De constructie van de laatste toren moet nog beginnen. Deze wordt honderdzeventig meter hoog en krijgt een lift naar het dak.

Gaudi woonde op het bouwterrein van de Sagrada Familia toen hij in 1926 door een tram werd overreden. Enkele dagen later overleed de 73-jarige architect in een ziekenhuis. Hij wist dat de bouw van de kerk lang zou duren. Hij zou ooit gezegd hebben dat zijn opdrachtgever, God, geen haast had.

Het bouwwerk is vorig jaar, nadat het dak was toegevoegd, door Paus Benedictus XVI tot basiliek gewijd. De aannemer hoopt het werk bij de honderdste herdenking van Gaudi's dood af te hebben.