NEW DELHI - Zeker elf mensen zijn woensdag om het leven gekomen door een bomexplosie voor een drukke ingang van het regionale hooggerechtshof in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Media in India meldden daarnaast dat 76 personen gewond raakten.

Minister Palaniappan Chidambaram van Binnenlandse Zaken sprak in het parlement van een ''terreurdaad''. Hij voegde eraan toe dat ''Delhi het doelwit is van terroristische groepen, maar we zullen ons nooit laten intimideren door terreurgroepen''.

De bewindsman zei dat nog niet bekend is wie verantwoordelijk is voor de aanslag. De politie onderzoekt de claim van een extremistische moslimorganisatie uit Bangladesh, die via een e-mail liet weten verantwoordelijk te zijn voor het bloedbad.

Koffer

Volgens politiecommissaris Dharmendra Kumarir wijst alles erop dat de bom in een koffer verstopt zat. Het projectiel ontplofte bij de poort waar passen worden verstrekt die toegang geven tot het uitgestrekte rechtbankcomplex.

Dat staat dicht bij het parlementsgebouw en bij het kantoor van de Indiase premier Manmohan Singh. In juni ontplofte ook al een bom bij het complex. Toen vielen er geen slachtoffers.

Bomaanslag New Delhi