BANI WALID - Een zoon van de verdreven Libische leider Muammar Kaddafi geeft een broer de schuld van het mislukken van onderhandelingen over een wapenstilstand bij Bani Walid.

Een zoon van de verdreven Libische leider Muammar Kaddafi geeft een broer de schuld van het mislukken van onderhandelingen over een wapenstilstand bij Bani Walid.

Een ''agressieve'' toespraak van zijn broer Saif al-Islam Kaddafi zorgde ervoor dat de gesprekken zijn beëindigd, aldus Saadi Kaddafi tegen tv-zender CNN zondagavond.

Volgens Saadi heeft het geen zin meer om te onderhandelen. De nieuwe machthebbers zeggen dat gesprekken mislukten omdat onderhandelaars het oneens waren over een ontmoetingsplaats.

Broederstrijd

De nieuwe machthebbers van Libië hebben nog niet besloten of ze Bani Walid aanvallen. De Arabische tv-zender al-Jazeera meldde maandag dat ze een broederstrijd willen vermijden met de laatste getrouwen van Kaddafi. Ook veel strijders van de nieuwe machthebbers komen uit Bani Walid.

De 69-jarige Muammar Kaddafi en enkele zonen zijn vermoedelijk gevlucht naar Bani Walid, een woestijnstad met circa 50.000 inwoners ten zuidoosten van Tripoli.

Lees alles over de onrust in het Midden-Oosten