NEW ORLEANS - De Amerikaanse stad New Orleans komt vooralsnog ongeschonden uit de tropische storm Lee.

Door zware regenbuien kwamen enkele straten onder water te staan, maar pompen slagen erin het meeste water weg te krijgen.

Lee kwam zondag aan land in de zuidelijke staat Louisiana, ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van de stad Lafayette. De autoriteiten vreesden dat de hevige regen die met de storm gepaard gaat, tot overstromingen zou leiden.

Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen. De oliewinning in de Golf van Mexico ligt grotendeels stil.

Regen

Voor sommige gebieden wordt dit lange weekeinde - maandag zijn de Amerikanen vrij wegens Labor Day - 500 millimeter regen verwacht. Niet alleen de staten langs de kust, maar ook staten landinwaarts als Tennessee en Kentucky worden door de tropische storm bedreigd.

New Orleans werd in 2005 getroffen door de orkaan Katrina, die grote delen van de stad onder water zette. Zeker 1800 mensen kwamen om het leven en honderdduizenden mensen raakten dakloos.

Na Katrina verbeterde New Orleans de maatregelen tegen natuurrampen. Zo werden dijken en beschermingswallen verstevigd. Drie jaar later doorstond de stad zonder veel problemen de zware orkaan Gustav. Lee is de grootste test voor New Orleans sinds Gustav.