PARIJS - Oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn is terug in Frankrijk. Het toestel van Air France waarmee hij zaterdag uit New York was vertrokken, landde zondagochtend om 07.05 uur op de luchthaven Roissy van de Franse hoofdstad.

Een groot aantal journalisten stond het echtpaar op te wachten. Strauss-Kahn en zijn vrouw glimlachten tegen hen, maar legden geen verklaring af. Begeleid door agenten stapten zij in een zwarte wagen die voor hen gereedstond.

De socialist Strauss-Kahn (62) werd in mei in New York aangehouden, toen hij naar Parijs wilde reizen. Een kamermeisje van het hotel waar hij had verbleven, beschuldigde hem van onder meer verkrachting.

Het Openbaar Ministerie in New York besloot vorige maand de aanklacht tegen hem in te trekken. De aanklagers twijfelen aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje. Zij heeft een civiele procedure tegen Strauss-Kahn aangespannen, die nog loopt.

Lager pitje

Na zijn arrestatie trad Strauss-Kahn af als directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij is inmiddels opgevolgd door zijn landgenote, oud-minister van Financiën Christine Lagarde. Ook moest hij zijn politieke aspiraties op een lager pitje zetten.

Strauss-Kahn werd beschouwd als een belangrijke kandidaat voor de presidentsverkiezingen volgend jaar.