ALGIERS - De verdreven Libische dictator Muammar Kaddafi houdt zich op in een dorp aan de grens van Algerije.

Dat heeft de krant El-Watan donderdag op de website gemeld. Kaddafi zou geprobeerd hebben met de Algerijnse autoriteiten te onderhandelen om het buurland binnen te komen.

Kaddafi zou zich samen met familieleden schuilhouden in het dorp Ghadames vlakbij de Algerijnse grens.

Vanuit daar zocht de gewezen dictator telefonisch contact met de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika.

Die weigerde het gesprek aan te nemen, aldus de krant die zich baseert op een regeringsbron. Het zou niet de eerste keer zijn dat Kaddafi contact zocht met Bouteflika.


Grotere kaart weergeven

Opvangen

Algerije zelf verklaart nooit overwogen te hebben de verdreven Kaddafi op te vangen. Dat heeft de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Mourad Medelci donderdag gezegd in een interview met de Franse radiozender Europe 1. Medelci is in Parijs voor de internationale Libiëtop.

De echtgenote van Kaddafi, twee zoons en een dochter doken begin deze week op in Algerije. Via dat land zouden de Kaddafi's mogen doorreizen naar een ander land.

De nieuwe machthebbers in Libië reageerden woedend op de vrije doortocht. ''Het redden van Kaddafi's familie is niet een daad die we verwelkomen en begrijpen", verklaarde een woordvoerder.

Kaddafi is op de vlucht sinds troepen van de nieuwe machthebber in Libië, de Nationale Overgangsraad (NTC), de hoofdstad Tripoli innamen.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten