AMSTERDAM - De Amerikaan Gary Giordano die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermoedelijke dood van Robyn Gardner begin augustus op Aruba mag in ieder geval nog zestig dagen worden vastgehouden.

Dat heeft de rechter-commissaris woensdag besloten. Het Openbaar Ministerie op Aruba had gevraagd de man langer achter tralies te mogen zetten.

Het OM denkt dat de man betrokken is bij de mogelijke verdrinking van de vrouw, die verdween tijdens haar vakantie. Giordano was haar reisgenoot. De 50-jarige zakenman beweert dat ze is verdwenen tijdens het snorkelen en ontkent iets fout te hebben gedaan.

Niet gevonden

Ondanks verschillende zoekacties is het lichaam van de 35-jarige vrouw nog niet gevonden. De Arubaanse autoriteiten stelden eerder te denken dat Gardner niet meer in leven is.

Een bron meldde eerder dat Giordano kort nadat de vrouw verdween heeft geprobeerd verzekeringsgeld op te strijken. Hij had vlak voordat hij naar het eiland ging een reisverzekering van 1,5 miljoen dollar afgesloten voor zijn reispartner.

Twee dagen nadat hij de politie op Aruba had verteld dat de vrouw verdween tijdens het snorkelen, probeerde hij het geld te incasseren.