DEN HAAG - Twee Nederlanders zijn maandag rond het middaguur vanuit Libië per boot aangekomen op het eiland Malta.

Een van hen is het Nederlandse ex-fotomodel Talitha van Zon. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd.

Het schip was in de nacht van zaterdag op zondag vertrokken uit het Noord-Afrikaanse land. Het ministerie kon over de situatie van de twee verder geen bijzonderheden geven.

Van Zon die op uitnodiging van Mutassim Kaddafi, de zoon van de inmiddels verdreven leider Muammar, in de hoofdstad Tripoli verbleef, kon het land met hulp van de Hongaarse ambassade verlaten. Het voormalig fotomodel lag vorige week in een ziekenhuis in Tripoli na een val van een balkon van een hotel.

Kaart: A=Tripoli, B=Malta:


Grotere kaart weergeven

Arm gekneusd

In dagblad De Pers van dinsdag vertelt Van Zon dat zij alleen haar rechterarm heeft gekneusd. ''Niet gebroken, wat iedereen zegt.'' Ook heeft zij een paar blauwe plekken.

Zij zou volgens De Pers uit Libië zijn weggekomen dankzij hulp van correspondent Arnold Karskens. Verder wil het voormalige model niets vertellen over haar verblijf in Libië.

Vrij

Volgens de woordvoerder van het ministerie is ze vrij om te gaan en staan waar ze wil en is niet bekend wanneer ze naar Nederland komt.

Afgezien van journalisten zitten er nog vier Nederlanders in Libië. Zij zijn niet bezig het land te verlaten.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten