HASSELT - Het stormdrama dat Pukkelpop donderdag trof, heeft sommige festivalgangers er niet van weerhouden hun slag te slaan.

In de nacht na het noodweer, dat vijf levens eiste, werden tenten op de verlaten camping leeggeroofd.

Dat meldde de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zaterdag. Meerdere getroffenen doen in het dagblad hun verhaal. ''Onze tent werd stukgescheurd en de bewaker moest onze bezittingen hardhandig verdedigen'', zegt een jongen.

''De dieven gingen aan de haal met onze merkkledij en veel waardevolle spullen. We verlieten de camping omdat we ons niet veilig voelden en werden lastiggevallen", aldus de jongen. Volgens hem ontstonden op andere plekken vechtpartijen.

Volgens meerdere jongeren op de camping gingen dieven van tent tot tent. De plunderaars namen onder meer kleding, drank en audio-apparatuur mee.

Ophalen

De Gazet van Antwerpen meldde dat festivalgangers zaterdagochtend hun achtergelaten spullen mogen ophalen van het kampeerterrein van Pukkelpop.

De camping is van 08.00 tot 12.00 uur opengesteld. Enkele jongeren mochten hun spullen al op donderdagavond onder begeleiding bijeen zoeken.