WARSCHAU  - In het midden van Polen is vrijdag een trein ontspoord. Een persoon is om het leven gekomen, 50 tot 70 mensen raakten gewond.

Dat meldde de Poolse omroep TVP. Eerder was nog sprake van vier doden en ongeveer 45 gewonden.

De intercitytrein was met ongeveer 280 passagiers onderweg tussen de hoofdstad Warschau en het zuidelijke Katowice. Alle vier de wagons zijn ontspoord, een ervan is omgeslagen. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk nabij Piotrkow Trybunalski kon gebeuren.

Een woordvoerster van de medische hulpverlening zei dat er mogelijk meer slachtoffers zijn. ''Ons is gezegd dat mensen door de ramen werden gesmeten en terechtkwamen onder de wagon die op zijn zij ligt'', zei een brandweerman via de mobiele telefoon tegen een Poolse nieuwszender.

Druk

Ook in de avond waren brandweerlieden en medisch personeel nog druk bezig met de verzorging van gewonden. Ook psychologen en geestelijk verzorgers stonden de passagiers bij.

De trein was erg vol. Volgens een passagier is de eerste wagon ''geheel verwoest''. Omdat het maandag Maria Hemelvaart is, in Polen een vrije dag, benutten veel Polen dit lange weekeinde voor een korte vakantie.

Ontsporing trein in Polen