BARCELONA - De politie in de Noord-Spaanse badplaats Lloret de Mar is donderdagochtend vroeg slaags geraakt met honderden jonge toeristen op de stoep van een grote discotheek.

Tijdens de 3 uur durende veldslag zijn 20 relschoppers aangehouden, onder wie twee Nederlanders.

Dat berichtte het Spaanse dagblad El País donderdag. De onrust ontstond, toen in de discotheek de stroom uitviel tijdens een optreden van Tiësto.

Op dat moment waren in de uitgaansgelegenheid ongeveer 1800 mensen.

De temperaturen in de discotheek liepen hoog op, waarop het personeel de nooduitgangen openzette, zodat oververhitte feestgangers buiten op adem konden komen.

Tegelijk blokkeerde de politie de ingangen om te voorkomen dat nog meer jongeren naar binnen konden gaan. Dat leidde tot opstootjes, die escaleerden, toen de politie versterking liet komen.

Brand

De jongeren bekogelden de ordediensten met flessen en andere projectielen. Ook gooiden zij ramen in en staken zij vuilcontainers in brand. Onder de arrestanten zijn, behalve de 2 Nederlanders, ook 13 Fransen, 3 Duitsers en Zwitsers en 1 Sloveen. Alle verdachten zijn tussen 18 en 22 jaar oud.

De politie in Lloret de Mar heeft vaker de handen vol aan de vele tienduizenden, veelal jonge, toeristen die jaarlijks neerstrijken in de populaire kustplaats aan de Costa Brava.

Vooral 's nachts veroorzaken dronken vakantiegangers veel overlast. Eerder deze week waren er ook al rellen waarbij tientallen jongeren betrokken waren.