LONDEN - Londen heeft een onrustige nacht van zondag op maandag beleefd. In de wijk Tottenham, in het noorden van de Britse hoofdstad, raakten mensen opnieuw slaags met de politie. Ook in andere delen van de stad braken rellen uit.

Meer dan honderd mensen werden opgepakt. In de wijk Brixton, ten zuiden van het Londense centrum, werden winkels geplunderd en in brand gestoken door een groep van tot tweehonderd jongeren, aldus de BBC.

Ook uit wijken als Walthamstow, Islington en Enfield en vanuit het stadscentrum komen berichten over ongeregeldheden. De Londense politie spreekt van ''gekopieerd misdadig gedrag''.

Doodgeschoten

De rellen braken uit nadat een politieagent donderdag een 29-jarige man in Tottenham had doodgeschoten. Honderden betogers kwamen zaterdag voor een politiebureau 'gerechtigheid' eisen. Agenten die probeerden de orde te herstellen, werden bekogeld met flessen en molotovcocktails.

Ook de brandweer werd aangevallen. Diverse auto's en een dubbeldekker gingen in vlammen op. De politie verrichte bij die rellen meer dan zestig aanhoudingen.

Onrustige nacht Londen