CAÏRO - Het proces tegen de Egyptische oud-minister van Binnenlandse Zaken Habib al-Adly is verdaagd tot 14 augustus, om zijn advocaten meer tijd te geven het bewijs tegen hem te bestuderen.

Dat heeft de rechter in Caïro donderdag bepaald.

Het proces tegen zeven leden van het gevallen regime van oud-president van Egypte Hosni Mubarak werd donderdag voortgezet met onder meer de presentatie van het bewijsmateriaal tegen de voormalig Binnenlandminister en zes veiligheidsmedewerkers.

Mubarak en zijn twee zonen staat pas later deze maand weer voor de rechter in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Alle verdachten staan terecht voor hun vermeende betrokkenheid bij de dood van zo’n 850 betogers tijdens de opstanden tegen het bewind in januari en februari van dit jaar.

Neerschieten

Al-Adly wordt beschuldigd van het opdracht geven tot neerschieten van demonstranten. De oud-minister is eerder dit jaar al veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens fraude en corruptie. Woensdag was de eerste dag van het proces tegen Mubarak en zijn negen medestanders.

Zowel de oud-president, die de hele zitting op een ziekenhuisbed heeft doorgebracht, als de zijnen hebben gepleit onschuldig te zijn aan alle aanklachten. Het proces tegen de Mubaraks gaat op 15 augustus verder.

Alles over de gebeurtenissen in Egypte

Alles over de onrust in het Midden-Oosten