UTRECHT - Op Giro 555 staat inmiddels 16 miljoen euro voor hulp aan de mensen in de door droogte en daarmee hongersnood getroffen Hoorn van Afrika.

Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) dinsdag laten weten. Een deel van het geld is al ingezet.

De directeuren van de SHO-organisaties gaven maandag het startsein voor de actieweek. Onder de naam 'Week voor de Hoorn' hebben in het hele land activiteiten plaats om geld in te zamelen. Zowel particulieren als organisaties en bedrijven doen mee.

Veiling

Op http://veiling.giro555.nl wordt een veiling gehouden. Tot zondag stellen bekende en onbekende Nederlanders en bedrijven goederen en diensten ter beschikking waarop anderen kunnen bieden. Zo staat er een ballonvaart op, tekeningen van Fokke en Sukke en een Ajax-shirt met de handtekeningen van de spelers.

Met het geld op Giro 555 breiden de SHO-organisaties hun al bestaande projecten in Kenia, Ethiopië en Somalië in en buiten de vluchtelingenkampen uit. Naast het uitdelen van eerste levensbehoeften en het inenten van mensen, repareren hulpverleners waterpompen. Ook verlenen ze financiële bijstand aan herders zodat die weer vee kunnen kopen en ook zorgen ze voor sanitaire voorzieningen.

Lees alles over de hongersnood in Afrika