LONDEN - De Britse politie heeft dinsdag een man aangehouden die beschouwd wordt als een ''sleutelfiguur'' in het afluisterschandaal rond News International, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch.

Dat meldde dagblad The Guardian op zijn website.

Volgens The Guardian gaat het om voormalig chef-redacteur Stuart Kuttner van News of the World. Dat blad werd vorige maand opgedoekt, nadat het in opspraak was geraakt doordat onder meer op grote schaal telefoons waren afgeluisterd.

De politie bevestigde alleen dat in het kader van het onderzoek een 71-jarige man is gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het afluisteren van communicatie en van corruptie.

Rebekah Brooks

Eerder werd al een aantal (oud-)medewerkers van News of the World aangehouden en na verhoor op borgtocht vrijgelaten. Onder hen waren Rebekah Brooks, oud-hoofdredacteur van de sensatiekrant, en ex-journalist Andy Coulson, tot voor kort de woordvoerder van premier David Cameron.

Kuttner stapte in 2009 na 22 jaar op bij News of the World. Hij heeft eerder verklaard dat zijn vertrek niets te maken had met het afluisterschandaal. Kenners zeggen dat hij in zijn functie veel te vertellen had over het financiële reilen en zeilen van de krant.

Lees alles over het afluisterschandaal op onze special