BARI - Ongeveer 30 mensen zijn maandag in de Zuid-Italiaanse stad Bari gewond geraakt bij gevechten tussen asielzoekers en de politie.

Onder de slachtoffers waren vooral agenten. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld. De immigranten koelden hun woede over dat zij zo lang op een beslissing over hun asielverzoek moeten wachten.

Sommige asielzoekers blokkeerden een snelweg en een spoorbaan. Anderen staken afvalbakken en banden in brand en wierpen stenen en metalen voorwerpen naar agenten. Ook werd een bus vernield. De agenten antwoordden met traangas.

Bezet

De politie maakte in de loop van de ochtend een einde aan de bezetting van de snelweg, maar de demonstranten hielden daarna de spoorbaan nog enige tijd bezet.

Het regionale treinverkeer werd plaatselijk stilgelegd. Toen de lokale autoriteiten bekendmaakten nog voor komende woensdag over de asielverzoeken te oordelen, gingen de immigranten terug naar hun opvang.

De spanningen in Italiaanse asielzoekerscentra zijn de laatste tijd opgelopen. De regering-Berlusconi heeft de procedures voor een verblijfsvergunning aanzienlijk aangescherpt.

Rellen Zuid-Italië