ROME - De Italiaanse kustwacht heeft 25 lijken aangetroffen op een boot die het Zuid-Italiaanse eiland Lampedusa wilde bereiken.

Vermoedelijk zijn de slachtoffers in de uitlaatgassen gestikt. De meesten zijn jonge mannen.

Op de boot zaten bijna 300 immigranten. De slachtoffers zaten onder het dek samengeperst en zijn vermoedelijk al kort na het vertrek van de boot uit Libië, 3 dagen geleden, gestorven.

Volgens de eerste berichten van andere opvarenden was er slechts een half meter breed luik tussen de laadruimte en de machinekamer. Toen de lucht zich daar met uitlaatgassen vulde, probeerden de immigranten op het dek te komen, maar ze werden tegengehouden, omdat het daar al zo vol was.

Onderzoek

De boot is onder begeleiding van de kustwacht, die het vaartuig zondagavond had onderschept, op weg naar de haven van Lampedusa. Het Openbaar Ministerie in Agrigento op Sicilië heeft een onderzoek ingesteld.

Veel immigranten uit Afrika steken in boten de Middellandse Zee over en proberen in Lampedusa de Europese Unie binnen te komen. De afgelopen weken kwamen er opnieuw duizenden per boot naar Lampedusa, waar vandaan de Italiaanse autoriteiten hen overbrengen naar het vasteland.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Lampedusa