OSLO - Een deelnemer aan de Carbage Run, een ludieke rally van Hardenberg (Overijssel) naar Oslo, heeft zaterdag in het centrum van de Noorse hoofdstad met zijn auto voor paniek gezorgd.

Omstanders zagen een cilindervat op het dak van de auto aan voor een bom en waarschuwden de politie. Dat meldden Noorse media.

De politie zette vervolgens een gebied van ongeveer 200 meter rond de geparkeerde auto af. Nadat de wagen door Noorse bomexperts en een robot was onderzocht, bleek het loos alarm en werd het gebied vrijgegeven.

In Noorwegen zijn de autoriteiten extra alert na de aanslagen van vorige week waarbij in totaal 77 mensen werden gedood. Sindsdien krijgt de politie veel meldingen van mensen over verdachte objecten.

Spijt

De eigenaar van de auto liet weten dat het hem speet en dat het zeker niet de bedoeling was geweest om de inwoners van Oslo bang te maken.

Aan de Carbage Run doen gepimpte auto’s mee die niet meer dan 500 euro per stuk kosten. De Nederlandse organisatie had de rally dit jaar versoberd in verband met de aanslagen in het Scandinavische land.

Grap

De Carbage Run begon als grap. Dit jaar werd de rally voor de derde keer gehouden. 800 deelnemers in 250 auto’s reden bijna 3000 kilometer door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Alles over de situatie in Noorwegen in ons nieuwsdossier