NEW YORK - Het kamermeisje dat oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van een poging tot verkrachting, heeft donderdag voor het eerst een persconferentie gegeven.

'Ik moet elke dag huilen'', zei Nafissatou Diallo voor meer dan 100 journalisten die waren samengestroomd in een kerk in New York. ''Dit is te veel voor mij en mijn dochter. Wij kunnen niet slapen.''

Strauss-Kahn werd medio mei gearresteerd op grond van de aantijgingen van het kamermeisje. Het OM twijfelt inmiddels aan de geloofwaardigheid van Diallo's verklaring over wat er is gebeurd in het hotel in Manhattan. 

De aanklagers zouden daarom overwegen de zaak tegen 'DSK' te seponeren. In dat geval wil de vrouw een civiele procedure tegen de Franse politicus beginnen, aldus haar advocaat donderdag. Hij zei dat Diallo erg dankbaar is voor alle steun die zij sinds het incident in mei heeft ontvangen.

Niet waar

''Veel van de dingen die over mij worden gezegd, zijn niet waar'', zei Diallo donderdag, waarbij zij onder meer verwees naar een recent artikel waarin zij voor prostituee werd uitgemaakt. Haar advocaat onderstreepte dat.

Volgens hem is een afgeluisterd telefoongesprek waaruit zou blijken dat de vrouw mogelijk voordeel wilde halen uit haar ontmoeting met Strauss-Kahn, verkeerd vertaald uit het Afrikaanse dialect dat zij spreekt.

Diallo zei te willen vechten. ''Wat mij is overkomen, mag geen enkele vrouw op de hele wereld overkomen'', zei zij.

De zaak tegen Strauss-Kahn wordt op 23 augustus voortgezet.

Persconferentie kamermeisje DSK