NEW YORK - Het kamermeisje dat de voormalige IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn in mei beschuldigde van misbruik en poging tot verkrachting heeft woensdag met het openbaar ministerie in New York gesproken.

Het is de eerste ontmoeting tussen Nafissatou Diallo en het OM sinds de openbaar aanklager vorige maand aangaf zijn twijfels te hebben over de geloofwaardigheid van Diallo.

De ontmoeting komt een dag nadat het OM en de advocaten van Strauss-Kahn bekendmaakten dat de zittingsdag van Strauss-Kahn is uitgesteld tot 23 augustus. Het OM zal dan wellicht bekendmaken of het de zaak tegen Strauss-Kahn doorzet.

De twijfels over de geloofwaardigheid van Diallo leidden er eerder deze maand toe dat het huisarrest van Strauss-Kahn werd opgeheven.

Inconsistent

De getuigenis van de vrouw zou inconsistent zijn. Daarnaast zou Diallo gelogen hebben toen ze op haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee.

Het OM en de advocaat van Diallo wilden geen commentaar leveren op de ontmoeting. De openbaar aanklager is bezig het bewijs in de zaak tegen Strauss-Kahn opnieuw te bekijken en nieuwe informatie te verzamelen. Het OM wil onder andere de Franse schrijfster Tristane Banon spreken. Zij zegt in 2003 door Strauss-Kahn te zijn verkracht.