SEOUL - Aardverschuivingen veroorzaakt door hevige regenval hebben in Zuid-Korea aan zeker 32 mensen het leven gekost. Dat meldden de autoriteiten woensdag.

Tien mensen worden nog vermist. Honderden woningen staan onder water en op veel plekken zijn wegen in rivieren veranderd.

Ongeveer 500 reddingswerkers zoeken bij de plaats Chuncheon, 100 kilometer ten oosten van de hoofdstad Seoul, naar bedolven slachtoffers.

Volgens de autoriteiten zijn ongeveer 20 mensen gewond geraakt.

Zeker vijfhonderd reddingswerkers en bewoners proberen mensen te redden die vastzitten in de modder en de brokstukken. Onder de doden zijn tien studenten die vrijwilligerswerk in het gebied deden.

Modderstroom

In het zuiden van de hoofdstad Seoul kwamen ten minste zestien mensen om toen een modderstroom huizen aan de voet van een berg verwoestte. Ook in andere delen van de stad kwamen mensen om het leven.

Zuid-Korea wordt al een week lang gegeseld door hevige regen. Dinsdag viel in de hoofdstad Seoul in een tijdsbestek van zeventien uur bijna veertig centimeter regen. Verwacht wordt dat er de komende dagen nog eens zo'n 25 centimeter hemelwater valt.

Aardverschuivingen Zuid-Korea