AMSTERDAM - Enkele honderden familieleden en vrienden hebben dinsdag op een begraafplaats in Londen een rouwdienst voor Amy Winehouse bijgewoond.

Daarna werd het stoffelijk overschot van de zangeres gecremeerd.

Bij de Edgwarebury begraafplaats in het noorden van Londen vond een besloten afscheidsdienst plaats voor de Britse zangeres, die zaterdag op 27-jarige leeftijd overleed.

Tijdens de dienst, die werd geleid door een rabbijn, werd in het Engels en in het Hebreeuws gebeden. Haar vader vertelde verhalen over haar jeugd.

Ook waren fans van de overleden zangeres naar het crematorium in het noorden van de Britse hoofdstad gekomen om hun ster de laatste eer te bewijzen.

Kelly Osbourne

Onder anderen realityster Kelly Osbourne was aanwezig bij de plechtigheid. Ze had haar haar voor de gelegenheid opgestoken, als eerbetoon aan het markante kapsel van Winehouse. De twee waren goede vriendinnen van elkaar.

x
Amy Winehouse en Kelly Osbourne waren goede vrienden. Foto: Wenn

Fans en fotografen

Ook Mark Ronson was van de partij, de man die het succesalbum Back to Black produceerde. Hij en de zangeres scoorden enkele jaren geleden nog een grote hit met het nummer Valerie. Daarnaast waren enkele fotografen en fans afgekomen op de begraafplaats, maar die werden op afstand gehouden.

x
Mark Ronson en Amy Winehouse in 2008. Foto: Wenn

Winehouse, die leed aan een drank- en drugsprobleem, werd zaterdag dood gevonden in haar woning. Het toxicologische onderzoek naar de doodsoorzaak kan nog weken duren. De lijkschouwing maandag gaf niet meteen uitsluitsel. Winehouse is 27 jaar geworden.

Amy Winehouse herdacht