AMSTERDAM - Het manifest van Anders Behring Breivik beveelt het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 2 aan als trainingssimulatie voor het plegen van aanslagen.

Uit verschillende passages blijkt dat het spel volgens hem een perfecte manier is om te oefenen voor de onvermijdelijke oorlog met de islam.

"Modern Warfare 2 is niet alleen een heel goed spel, maar was ook een belangrijk onderdeel van mijn voorbereiding. Vooral de online multiplayermodus is geweldig. Je kunt echte missies bijna in hun geheel simuleren", aldus het ruim vijftienhonderd pagina's tellende manifest.

Naast Modern Warfare 2 beveelt Behring Breivik ook de online game World of Warcraft aan als belangrijk hulpmiddel. Zo zou de game een handige dekmantel vormen om dagenlang geïsoleerd achter de computer te zitten.

Verslaafd

"Zeg dat je verslaafd bent geraakt. Je staat versteld waarmee je kunt wegkomen als mensen denken dat je dit spel speelt."

De Noor Anders Behring Breivik heeft bekend dat hij vrijdag een bom in het centrum van Oslo liet ontploffen en later een bloedbad aanrichtte in een jongerenkamp van de Noorse Arbeidspartij op het eiland Utøya. Bij de schietpartij kwamen 86 mensen om het leven, bij de bomaanslag zeven.

Lees al het nieuws over de aanslagen in Noorwegen in ons dossier

Anders Behring Breivik