PARIJS - De Franse politie bewaakt het huis van de vader van de Noor Anders Behring Breivik, de man die wordt verdacht van de aanslagen in en bij Oslo.

Dat heeft woordvoerder Antoine Leroy van justitie in Frankrijk maandag laten weten.

Berichten in Franse media dat agenten het huis van Jens Breivik in het Zuid-Franse Cournanel waren binnengevallen, zijn onjuist, aldus Leroy. De justitiewoordvoerder zei dat de politie bij het huis van Jens Breivik is geposteerd om daar de rust te doen terugkeren.

Eerder verklaarde Wanda, de huidige echtgenote van Jens Breivik, dat hij alle aandacht van de media niet meer aankon en daarom richting Spanje was vertrokken.

De man, een oud-diplomaat, heeft tegenover Noorse media verklaard dat hij sinds 1995 geen contact meer had met zijn zoon.

Gescheiden

Hij is al sinds 1980 gescheiden van de moeder van de dader van de aanslagen in Noorwegen. Zijn huidige echtgenote zei dat ze Anders Behring Breivik nooit heeft gezien.

De 32-jarige Anders Behring Breivik heeft afgelopen weekeinde bekend de bomaanslag op regeringsgebouwen (7 doden) in Oslo en de schietpartij op het eiland Utoya (86 doden) te hebben gepleegd.

De politie onderzoekt momenteel of Breivik lid was van een netwerk dat meer van zulke aanslagen voorbereidt.

Lees al het nieuws over de aanslagen in Noorwegen in ons nieuwsdossier

Inval bij vader schutter