NEW YORK - Het kamermeisje dat IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft beschuldigd van poging tot verkrachting in New York, heeft haar eerste interviews gegeven.

Ze zegt zo haar naam te willen zuiveren. ''Vanwege hem noemen ze mij een prostituee'', zei ze tegen weekblad Newsweek.

''Ik wil dat hij naar de gevangenis gaat. Ik wil dat hij weet dat hij op sommige plaatsen zijn macht niet kan gebruiken. Dat hij zijn geld niet kan gebruiken.''

Good Morning America 

De 32-jarige Nafissatou Diallo wordt maandag ook verwacht in de veelbekeken tv-show Good Morning America. De interviews komen circa 1 week voordat Strauss-Kahn op 1 augustus weer voor de rechter moet verschijnen.

De advocaten van Strauss-Kahn reageerden zondag boos. Ze zeiden dat de vrouw probeert om de publieke opinie op te hitsen tegen de Franse politicus.

Volgens hen orkestreert de advocaat van het kamermeisje, ''een ongekend aantal media-gebeurtenissen om druk uit te oefenen op de aanklager.'' De aanklager had eerder twijfels geuit over de betrouwbaarheid van het kamermeisje.

Weggescheurd

In het Newsweek-interview vertelt het kamermeisje gedetailleerd over het incident. Volgens haar werd ze hard beetgepakt door Strauss-Kahn, hoewel die kleiner is dan zij. Haar kleren werden weggescheurd en haar borsten en vagina hardhandig betast.Daarna werd ze op haar knieën geduwd. ''Hij hield mijn hoofd zó hard vast'', vertelt ze.

''Hij bewoog en maakte geluid. Hij zei: uhh, uhh, uhh, zuig mijn... - ik wil het niet zeggen.''

Daarna spuugde ze alles uit. ''Ik rende weg. Ik ging niet terug. Ik was zó nerveus. Ik was zó bang, ik wilde mijn baan niet kwijtraken''.

Dochter

Het hele incident duurde hooguit 15 minuten, misschien veel minder. Volgens een bron die de telefoongegevens kent, belde Strauss-Kahn met zijn dochter 9 minuten nadat Diallo de kamer binnenkwam.

Het kamermeisje keerde daarna terug naar de kamer. Haar baas trof haar aan, totaal van streek. Die waarschuwde vervolgens de bewaking en liet de politie bellen.

Advocaten

Strauss-Kahn ontkent de aanklachten. Zijn advocaten noemden het interview van Diallo een 'misplaatst circus' en beschuldigden het kamermeisje ervan de publieke opinie voor zich te willen winnen.

"Mevrouw Diallo is de eerste eiser in de geschiedenis die een mediacampagne gebruikt om de aanklager ertoe te bewegen een persoon te vervolgen van wie ze geld wil zien", zeiden Benjamin Brafman en William Taylor, de advocaten van Strauss-Kahn.