AMSTERDAM - De Argentijnse politie heeft twee Nederlanders, een 18-jarig model uit het Zuid-Amerikaanse land en haar Surinaamse vriend aangehouden voor drugssmokkel. De groep zou van plan zijn geweest vijf kilo cocaïne naar Nederland te smokkelen.

Dat melden Argentijnse media.

De Nederlanders werden op de luchthaven van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, Ezeiza, aangehouden.

In juni werd ook al een Nederlander die 113 bolletjes had geslikt op het vliegveld aangehouden, waarna het onderzoek dat tot de recente arrestaties leidde startte.

Drugsbende

De Surinamer en zijn vriendin werden in een woning in Buenos Aires opgepakt. De Argentijnse justitie vermoedt dat de Surinamer aan het hoofd staat van de drugsbende. Het narcomodel, Daiana Antivero, zou optreden als vertaalster. De leeftijden van de Nederlanders en de Surinamer zijn onbekend.

Vorig jaar werd ook al een Colombiaans model in de Argentijnse hoofdstad aangehouden omdat zij van plan zou zijn drugs te smokkelen. In Spanje werden anderhalf jaar geleden twee Argentijnse modellen aangehouden voor eenzelfde vergrijp.

Volgens recente cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zitten in Argentinië 34 Nederlanders vast voor een drugsdelict.