AMSTERDAM –Olaf H., de verdachte op de moord van de 10-jarige jongen Mirco uit het Duitse Grefrath, heeft dinsdag op de eerste dag in het proces tegen hem aangegeven geen excuses aan de ouders van de jongen te willen aan bieden.

Volgens H. omdat “voor deze daad geen excuus mogelijk zou zijn”, zo verklaarde zijn advocaat voor de rechtbank in de Duitse stad Krefeld, zo meldt Dnews.de. ""Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is, dat begrijpt mijn cliënt ook."

De bedrijfsleider (45) bekende al in januari dat hij in september vorig jaar in Schwalmtal, net over de grens bij Roermond, de jongen had vermoord. Hij trok de jongen willekeurig van zijn fiets, probeerde hem seksueel te misbruiken en wurgde hem vervolgens.

H., getrouwd en vader van drie kinderen, kwam er naar eigen zeggen achter dat het seksuele misbruik toch niet iets voor hem was. Om er zeker te zijn dat Mirco dood was stak hij de jongen meermalen met een mes.

Zoektocht

De zaak kwam vorig jaar ook in Nederland veel in het nieuws, omdat 5 maanden lang massaal is gezocht naar de jongen. Het was een van de grootste zoekacties ooit in Duitsland opgezet. Bij één actie werden zelfs circa 1000 agenten ingezet.

De rechters willen in 15 zittingen circa 40 getuigen horen en in september een vonnis wijzen.

Eerste zittingsdag proces Mirco