LONDEN - Het Britse zondagsblad News of the World is zondag met de kop Dank u, tot ziens voor het laatst verschenen.

De krant verscheen voor het eerst in 1843 en was met zijn lage prijs en verhalen over drama's, schandalen en misdaad gericht op een snel groeiende groep: mensen met lage inkomens die konden lezen.

De krant neemt als gevolg van afluisterpraktijken van medewerkers afscheid met een montage van zijn meest spectaculaire voorpagina's en de boodschap: ''Na 168 jaar zeggen we bedroefd maar trots vaarwel tegen onze 7,5 miljoen trouwe lezers''.

In een redactioneel commentaar verontschuldigt de krant zich in de laatste editie aan de lezers voor het afluisterschandaal.

''Telefoons zijn afgeluisterd, en de krant heeft daar echt spijt van. Er is geen rechtvaardiging voor dit wangedrag.''

Prachtige krant

Hoofdredacteur Colin Myler sprak vol lof over de ''prachtige krant'' die zijn redactie heeft gemaakt. Hij noemde de laatste News of the World ''een eerbetoon aan de 7,5 miljoen lezers''.

In de laatste editie van het tabloid staat onder meer een artikel over de soap Coronation Street die in nog geen maand tijd een kwart van de kijkers heeft verloren. Verder pakt de krant uit met een foto van een schaars geklede Florence Brudenell-Bruce die sinds kort de vriendin van prins Harry zou zijn.

News International

De Britse politie is van plan directielid Rebekah Brooks van het mediabedrijf News International, uitgever van het tabloid News of the World, te verhoren. Dat heeft The Sunday Telegraph gemeld.

Brooks was tussen 2000 en 2003 hoofdredacteur van News of the World. De politie wil haar verhoren over haar rol bij het afluisteren van onder meer beroemdheden en slachtoffers van misdrijven in de periode dat zijn leiding gaf aan News of the World. Ook wil de politie weten of Brooks toestemming had gegeven voor het betalen van politieagenten in ruil voor informatie.

Niets verkeerd

Brooks stelt dat zij niets verkeerds heeft gedaan. Wel zou ze als directielid van News International al twee keer tevergeefs haar ontslag hebben aangeboden aan Rupert Murdoch, de baas van News International.

Andy Coulson, die Brooks in 2003 opvolgde als hoofdredacteur van News of the World, werd vrijdag aangehouden. Na een verhoor van negen uur kwam hij op borgtocht vrij.

Laatste editie News of the World