Italiaanse minister verdacht van corruptie

ROME - De Italiaanse minister van Economische Zaken en Financiën, Giulio Tremonti, is betrokken bij een corruptieschandaal.

De Noord-Italiaan zou de huur van 8500 euro van zijn tweede woning in Rome hebben laten betalen door de parlementariër Marco Milanese.

Dat heeft de krant Il Tempo vrijdag gemeld. Milanese, een afgevaardigde van Berlusconi's partij PDL, wordt er op zijn beurt door justitie van verdacht onderzoeken van de fiscale recherche te dwarsbomen.

Smeergeld

Milanese zou daarvoor geld hebben aangenomen van een verzekeringsbedrijf. Het Openbaar Ministerie wil hem daarom aanhouden.

Het zou dus kunnen dat smeergeld dat is betaald om belastingontduiking ongestraft te laten passeren, ten goede is gekomen aan de privébelangen van de minister van Financiën.

Immuniteit

De Kamer van Afgevaardigden beraadt zich nog over de opheffing van de immuniteit van Milanese. Dit moet zijn voorarrest mogelijk maken. Tremonti heeft de dure woning in hartje Rome inmiddels verlaten.

Milanese had vroeger een hoge functie bij de fiscale recherche en heeft er daardoor nog steeds goede contacten en toegang tot informatie.

Hij is ook verdachte in het onderzoek van justitie naar de schimmige P4, een verondersteld geheim netwerk om de politiek, justitie, geheime diensten en media te manipuleren. Het OM doet er al maanden onderzoek naar.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie