Zeven mensen doodgeschoten in VS

CHICAGO - In de Amerikaanse stad Grand Rapids heeft een man zeven mensen doodgeschoten. De man schoot zichzelf donderdag door het hoofd, terwijl hij telefonisch met de politie sprak die het huis waarin hij zich schuilhield had omsingeld.

Dat heeft de Amerikaanse zender CBS gemeld op gezag van de politie.

De gewapende man, een dertiger, hield twee personen in gijzeling in het huis. Een derde gijzelaar, een 53-jarige vrouw, had hij eerder vrijgelaten na onderhandelingen met de politie.

De man, Rodrick Shonte Dantzler, wordt verdacht van het elders in Grand Rapids in de staat Michigan ombrengen van vijf vrouwen en twee kinderen. In een huis schoot hij vier personen dood, in een ander huis drie.

Na de vondst van de lichamen in de twee huizen in Grand Rapids opende de politie de jacht op de dertiger. Daarbij zette de politie ook helikopters in.

Schotenwisseling

Op de vlucht raakte een vrouw gewond door een schotenwisseling tussen de politie en de verdachte. Een andere persoon raakte gewond, nadat hij door de auto van de verdachte was aangereden. Uiteindelijk verschanste de man zich in een huis.

Volgens Amerikaanse media was hij kortgeleden uit de gevangenis ontslagen. Hij was veroordeeld voor een geweldsdelict. De politie weet niet wat het motief van de schutter was.

Radeloos

Media berichtten verder dat familieleden van de man hebben gezegd dat de man radeloos was en dat hij was gestopt met medicijnen die hij had voor psychische problemen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie