Advocaten willen andere aanklager zaak-Strauss-Kahn

NEW YORK - Advocaten die het kamermeisje vertegenwoordigen, dat ex-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) heeft aangeklaagd wegens poging tot verkrachting, hebben aanklager Cyrus Vance van Manhattan gevraagd zich terug te trekken.

Volgens de advocaten zou zijn kantoor belastende informatie over de vrouw hebben gelekt.

Ze willen dat er een speciale aanklager wordt aangesteld, zo is te lezen in een brief waarvan persbureau Reuters een kopie bezit.

Aanklagers in New York hadden eerder op woensdag gesteld dat het onderzoek in de zaak-Strauss-Kahn doorgaat.

Er is nog geen beslissing genomen over het verdere verloop van de zaak, ondanks overleg achter gesloten deuren met de advocaten van de ex-directeur van het IMF.

Constructief

Advocaten van de Fransman wilden slechts kwijt dat er een ''constructieve ontmoeting'' had plaatsgevonden. De zaak zou echter op springen staan omdat de geloofwaardigheid van het kamermeisje dat hem had beschuldigd is ondermijnd.

Media suggereerden op basis van hooggeplaatste bronnen dat de zaak zou worden geseponeerd.

De volgende ontmoeting van de aanklagers onder leiding van Vance en de raadsmannen Benjamin Brafman en William Taylor van DSK stond voor 18 juli gepland, maar de partijen besloten tot eerder overleg.

DSK werd 14 mei gearresteerd na te zijn beschuldigd door een kamermeisje in een hotel in New York van onder meer poging tot verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving. 

IMF

Strauss-Kahn trad wegens zijn arrestatie af als IMF-chef. De Française Christine Lagarde, ex-minister van Financiën, is hem 28 juni opgevolgd. Ze zei woensdag dat ze Strauss-Kahn heeft opgebeld en over zaken met betrekking tot het Internationaal Monetair Fonds heeft gesproken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie