Rebellen veroveren dorp in buurt van Tripoli

ZINTAN - Het Libische rebellenleger heeft woensdag een dorp veroverd op enkele tientallen kilometers van de hoofdstad Tripoli.

Het Libische rebellenleger heeft woensdag een dorp veroverd op enkele tientallen kilometers van de hoofdstad Tripoli. Dat meldde een verslaggever van het persbureau Reuters, die ter plaatse is.

Het dorp Al-Qawalish ligt ten zuiden van Tripoli in de regio Gualish. Het gevecht duurde 6 uur. De noordoostelijker gelegen stad Garyan, aan de hoofdweg naar Tripoli, is naar alle waarschijnlijkheid het volgende doel.

A = Al-Qawalish, B = Tripoli:


Grotere kaart weergeven

De rebellen hadden hun offensief zaterdag al aangekondigd. De aanval werd begeleid door vliegtuigen van de NAVO. Het bondgenootschap gaf woensdagmorgen groen licht voor de acties, nadat voertuigen en posities van het leger van Muammar Kaddafi dagenlang waren gebombardeerd.

Vorige week moesten rebellen zich nog terugtrekken uit Bir al-Ghanam, een stad ten zuidwesten van Tripoli.

Bij de stad Misurata ten westen van Tripoli wisten de rebellen ook terreinwinst te boeken. Ze zijn de hoofdstad tot op 130 kilometer genaderd, maar het rebellenleger ligt daar zwaar onder vuur.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie