Britse ophef over hacken telefoon dood meisje

LONDEN - De Britse premier David Cameron wil dat de politie onderzoek doet naar mediaberichten dat een onderzoeksjournalist van het tabloid News of the World de telefoon heeft gehacked van een vermist meisje dat later vermoord werd teruggevonden.

Medewerker Glenn Mulcaire van News of the World zou in 2002 voicemails van de 13-jarige Milly Dowler hebben onderschept.

Na het beluisteren zouden enkele berichten zelfs zijn gewist om ruimte te maken voor nieuwe voicemails.

Doordat de voicemails werden afgeluisterd kregen de ouders van het meisje valse hoop dat hun dochter nog leefde.

Dowler

Milly Dowler werd in maart 2002 vermist toen ze vanuit school op weg was naar huis in de buurt van Londen.

Zes maanden later werden haar stoffelijke resten gevonden in een afgelegen bosgebied. Een portier van een nachtclub is vorige maand voor de moord veroordeeld.

Mulcaire kwam dinsdag met een verklaring in de krant The Guardian. ''Ik wil me verontschuldigen aan iedereen die gekwetst of geschokt is door wat ik heb gedaan.'' Hij zei dat hij onder druk stond door de voortdurende roep van News of the World om resultaten.

Onvergeeflijk

De uitgever van News of the World zei dat het onvergeeflijk is als de beschuldigingen aan het adres van Mulcaire blijken te kloppen. De uitgever kondigde maatregelen tegen de verantwoordelijken aan. Ook het Britse parlement heeft zich op de zaak gestort. Het houdt woensdag een spoeddebat over de kwestie.

News of the World is eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch. De krant raakte eerder in opspraak door onder meer het laten afluisteren van voicemails van personeel van de koninklijke familie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie