NEW YORK - De Amerikaanse justitie gaat de aanklachten tegen de voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn intrekken. Het Openbaar Ministerie twijfelt aan de geloofwaardigheid van de vrouw die 'DSK' heeft beschuldigd.

Dat meldden Amerikaanse media dinsdag op basis van verschillende bronnen binnen justitie.

Waarschijnlijk gebeurt dit op de volgende zittingsdag op 18 juli. Strauss-Kahn is aangeklaagd wegens verkrachting van een kamermeisje in een hotel in New York.

Strauss-Kahn (62) werd anderhalve maand geleden opgepakt. Vanwege de beschuldigingen stapte Strauss-Kahn op bij het Internationaal Monetair Fonds en moest hij zijn ambities bij de komende Franse presidentsverkiezingen op een laag pitje zetten.

De rechtbank in New York hief vorige week vrijdag al zijn huisarrest op. Omdat het huisarrest is opgeheven, heeft Strauss-Kahn zijn borgsom van 1 miljoen dollar teruggekregen. Hij kan de Verenigde Staten echter niet verlaten, omdat de Amerikaanse overheid zijn paspoort nog niet teruggeeft.

New York Post

Het kamermeisje heeft de krant New York Post dinsdag aangeklaagd voor smaad. Dat heeft de advocaat van de vrouw uit Equatoriaal Guinea gezegd.

In een reeks artikelen in de New York Post afgelopen weekeinde werd de 32-jarige vrouw een prostituee en een hoer genoemd. Ook schreef de krant dat de vrouw 'seks aanbood in ruil voor geld'.

Nieuwe aanklacht

Maandag werd bekend dat de Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon een aanklacht gaat indienen tegen de voormalige IMF-topman, wegens een vermeende aanranding in 2003.

De schrijfster uitte de beschuldiging al in 2007. Die zaak kreeg recentelijk opnieuw aandacht door de zaak in de VS. Strauss-Kahn spreekt de beschuldiging tegen. Zijn advocaten meldden dat hij de schrijfster wil aanklagen wegens het doen van een valse aangifte.