Chávez groet aanhangers vanaf balkon paleis

CARACAS - De Venezolaanse president Hugo Chávez is maandag (plaatselijke tijd) op het balkon van het presidentiële paleis in de hoofdstad Caracas verschenen.

Duizenden aanhangers juichten hem toe.

De president was in het gezelschap van twee dochters. Hij was gekleed in een militair uniform en droeg een rode baret. Ook zwaaide hij met de vlag van Venezuela.

Chávez zei dat hij ''een strikte'' medische behandeling moet ondergaan en dat hij zou vechten om opnieuw een goede gezondheid te krijgen.

Cuba

Chávez verbleef de afgelopen tijd op Cuba, waar hij twee keer geopereerd is aan een kankergezwel in de bekkenstreek. Hij keerde maandag terug in Venezuela. Op het balkon van het paleis zei Chávez dat hij de strijd tegen kanker nog niet heeft gewonnen.

Hij liet weten dat het kankergezwel op 20 juni operatief is verwijderd. De operatie duurde 6 uur. ''Ik gaf me over aan God en aan de wetenschap'', zei Chávez. Hij voegde eraan toe dat hij tot 24 juni op de afdeling intensive care moest blijven.

Onafhankelijkheid

De 56-jarige linkse populist is net op tijd terug in zijn land voor de viering van de 200-jarige onafhankelijkheid van Venezuela dinsdag. Het Zuid-Amerikaanse land was een kolonie van Spanje.

Ministers van Buitenlandse Zaken van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen en andere hoge buitenlandse functionarissen arriveerden maandagavond in Venezuela voor de viering van 200 jaar onafhankelijkheid.

Chávez had veel werk gemaakt van de festiviteiten. Zo dwong hij een genationaliseerde supermarkt en enkele banken zichzelf '200 jaar' te noemen.

Chávez in het openbaar

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie