MONACO - Prins Albert II van Monaco en Charlene Wittstock zijn vrijdag in het burgerlijk huwelijk getreden.

De Monegask (53) en de Zuid-Afrikaanse (33) gaven elkaar het jawoord in het prinselijk paleis van het vorstendommetje aan de kust van de Middellandse Zee.

De voorzitter van de Monegaskische Raad van State, Philippe Narmino, fungeerde als ambtenaar van de burgerlijke stand. ''Ik verklaar u verbonden als man en vrouw'', zei hij tegen het paar, dat zenuwachtig oogde.

De blonde Charlene Wittstock, die van burgerlijke afkomst is en de prins 11 jaar geleden bij een zwemtoernooi leerde kennen, mag zich vanaf nu prinses van Monaco noemen. Zij droeg tijdens de ceremonie een turquoise jurk.

Beeldschermen

De Monegasken konden de ceremonie op grote beeldschermen volgen. Na het jawoord zwaaiden ze met vlaggen van Monaco en van Zuid-Afrika. Het gejuich volgde op een lange periode waarin de inwoners wachtten op een huwelijk van hun vorst.

Als vrijgezel heeft Albert wel minstens twee kinderen verwekt bij andere vrouwen. Die kinderen komen niet in aanmerking om hem op te volgen.

Derde bastaardkind

Enkele dagen geleden waren er nog geruchten dat de bruiloft niet door zou gaan. Media meldden dat er nog een derde bastaardkind van Albert zou zijn opgedoken.

Een boze Charlene zou al op het vliegveld hebben gestaan om naar Zuid-Afrika terug te reizen. Woordvoerders van de familie ontkenden deze berichten.

Vrijdagavond zijn 7810 inwoners van Monaco uitgenodigd voor een receptie in het paleis. Die hadden donderdagavond al een concert van The Eagles aangeboden gekregen.

Prins Albert van Monaco getrouwd