KABUL - Militairen van de NAVO-troepenmacht ISAF hebben woensdag een einde gemaakt aan de bezetting van een luxe hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Zeker zes militanten zijn omgekomen. Ook ten minste tien burgers vonden de dood. Dat meldden de Afghaanse autoriteiten.

Het Intercontinental Hotel, populair bij westerlingen en Afghaanse hoogwaardigheidsbekleders, werd dinsdagavond overvallen door een groep militanten.

Zij hielden het pand enkele uren bezet. Ooggetuigen maakten melding van geweervuur en explosies in en om het hotel.

Helikopters

De NAVO zette helikopters in om de terroristen, van wie een aantal zich op het dak had verschanst, uit te schakelen. De autoriteiten lieten weten dat ten minste zes militanten om het leven zijn gekomen.

Ook zijn de lichamen gevonden van tien burgers. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het waarschijnlijk om medewerkers van het hotel.

Buitenlanders

Een woordvoerder van de Taliban liet weten dat de militante groep verantwoordelijk is voor de aanval. Hij zei dat de actie was gericht tegen buitenlanders in het hotel.

Het Intercontinental is in 1969 gebouwd en ligt op een heuvel boven de stad. De veiligheidsmaatregelen voor de luxe hotels in Kabul zijn verscherpt sinds de aanslag op het Serena Hotel in het centrum van de stad in 2008. Daardoor kwamen zeven mensen om, onder wie drie buitenlanders.

Aanval op hotel Kabul