KABUL - Helikopters van de internationale troepenmacht ISAF hebben in de Afghaanse hoofdstad Kabul het vuur geopend op militanten die zich verschanst hadden op het dak van een hotel dat zij eerder hadden aangevallen.

Drie opstandelingen zijn gedood, meldde een woordvoerder van de NAVO woensdag.

De autoriteiten meldden eerder dat minstens vijf militanten het Intercontinental Hotel, dat populair is bij westerlingen en Afghaanse regeringsfunctionarissen, waren binnengedrongen.

Volgens de Afghaanse televisiezender Tolo TV zijn er doden en gewonden gevallen. De politie wilde alleen bevestigen dat meerdere agenten gewond zijn geraakt.

Gouverneurs

Bij het begin van de terreuraanval was een groep Afghaanse gouverneurs in het hotel, aldus Afghaanse functionarissen tegen de BBC. Veel mensen zaten toen aan het diner.

Een woordvoerder van de Taliban liet weten dat de militante groep verantwoordelijk is voor de aanval op het hotel. Hij zei dat de actie was gericht tegen buitenlanders in het hotel. Op zoek naar buitenlanders zouden de aanvallers kamer voor kamer afgaan.

Veiligheidsmaatregelen

Het Intercontinental is in 1969 gebouwd en ligt op een heuvel boven de stad. De veiligheidsmaatregelen voor de luxe hotels in Kabul zijn verscherpt sinds de aanslag op het Serena Hotel in het centrum van de stad in 2008.

Daardoor kwamen zeven mensen om, onder wie drie buitenlanders.

Aanval op hotel Kabul