TRIPOLI - De Libische leider Muammar Kaddafi wordt langzaamaan steeds verder in het nauw gedreven, stellen onafhankelijke waarnemers dinsdag.

De opstandelingen komen steeds dichter bij de Libische hoofdstad Tripoli en waarnemers verwachten dat het aantal Kaddafi-getrouwen de komende dagen verder afneemt nu het Internationaal Strafhof in Den Haag een arrestatiebevel tegen hem heeft uitgevaardigd.

In Libië vechten opstandelingen al vier maanden tegen het regime van Kaddafi. Inwoners meldden dat Kaddafi's troepen in al-Zawiya vele gezinnen uit hun huizen hebben verdreven en huurlingen en munitie in de stad hebben gestationeerd.

Tripoli

Mogelijk wordt de stad die 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Tripoli ligt, ingericht om een bestorming van de opstandelingen op de hoofdstad Tripoli af te weren.

Dat tegen Kaddafi, zijn zoon Saif al-Islam en Abdullah al-Senussi, het hoofd van de machtige militaire inlichtingendienst in Libië, een arrestatiebevel is uitgevaardigd, heeft nauwelijks effect gehad op de bevolking. In de kringen van Kaddafi zou wel degelijk beroering zijn wegens de arrestatiebevelen.

Lees alles over de onrust in het Midden-Oosten