PARIJS - De Franse politie heeft maandag oud-onderminister Georges Tron gearresteerd op verdenking van aanranding. Dat meldden bronnen binnen het Openbaar Ministerie maandag.

De advocaat van Tron erkende maandagavond dat zijn cliënt werd verhoord. Tron, voorheen onderminister belast met publieke diensten, verliet eind mei de regering wegens de beschuldigingen aan zijn adres.

Hij zou als burgemeester van Draveil, een ambt dat hij nog steeds bekleedt, twee medewerksters seksueel hebben geïntimideerd. Daaraan voorafgaand zou Tron de vrouwen hebben gedwongen een voetmassage door hem te accepteren. Zelf ontkent de politicus ten stelligste dat hij zich daaraan schuldig heeft gemaakt.

Maandag meldden juridische bronnen dat nog een derde vrouw beschuldigingen aan het adres van Tron had geuit. Bovendien zou nog een andere medewerker van het stadhuis in Draveil zijn aangehouden.

De affaire volgt kort op de arrestatie van de voormalige Franse IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn. Die zou zich in in New York vergrepen hebben aan een kamermeisje in het hotel waar hij logeerde.