KABUL - Bij een aanslag op een politiebureau in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag ten minste negen mensen om het leven gekomen.

Dat heeft het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken bekendgemaakt. Het politiebureau staat in de buurt van het presidentiële paleis.

Volgens een ooggetuige bestormden mannen gekleed in uniformen van het Afghaanse leger het bureau. Daar openden ze het vuur op agenten.

Het ministerie deelde mee dat een van de aanvallers een bomvest tot ontploffing bracht buiten de poort van het politiebureau, terwijl de anderen naar binnen renden en begonnen te schieten.

Drie politieagenten, een agent van de inlichtingendienst en vijf burgers kwamen om het leven. Negen personen raakten gewond. Het vuurgevecht kwam ten einde toen veiligheidstroepen de aanvallers doodschoten.

Sms

Een woordvoerder van de Taliban heeft de aanval opgeëist in een sms aan Associated Press. Volgens Zabiullah Mujahid zijn er drie zelfmoordterroristen naar het bureau gestuurd.

Elders in Afghanistan werden konvooien van NAVO-tankwagens aangevallen. Negen Afghaanse bewakers verloren het leven en vijftien tankwagens gingen in vlammen op. Tankwagens zijn regelmatig het doelwit van aanslagen door opstandelingen.

Aanslag Kabul