LIMA - Joran van der Sloot heeft een zoon, meldde het Peruaanse televisiestation Frecuencia Latina zaterdag, op gezag van de advocaat van de familie Flores, op zijn website.

Jorans moeder komt binnen enkele dagen naar Lima om het kind op te halen en mee naar Nederland te nemen.

Van der Sloot zelf zou het bestaan van het kind tijdens het juridisch vooronderzoek niet hebben bevestigd of ontkend.

Figueroa

Van der Sloot zou de moeder van het jongetje enige dagen na zijn opsluiting in de Castro Castro-gevangenis, in juni vorig jaar, hebben ontmoet.

Deze 22-jarige vrouw woont in de wijk waar de gevangenis ligt. Ze heet Leydi Figueroa. Het tv-station heeft opnames van haar en het kind.

Joran van der Sloot wordt ervan verdacht de Peruaanse Stephany Flores op 30 mei op zijn hotelkamer in Lima te hebben vermoord. Volgens Frecuencia Latina kan binnen een week de formele aanklacht worden verwacht.

Geen kind

Eerder nog werden speculaties over het vaderschap van Van der Sloot te niet gedaan. Van der Sloot zou dit jaar vijf keer bezoek hebben gehad waarvan slechts eenmaal van een vrouw. Zij kwam uit de VS.

Het zou daarom onwaarschijnlijk zijn dat een Peruaanse vriendin zwanger van hem zou zijn, zoals verschillende media berichtten. Van der Sloot zou bovendien geen speciale privileges hebben. Dat meldde de Peruaanse dienst voor justitiële inrichtingen INPE.