AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft dit jaar vijf keer bezoek gehad waarvan slechts eenmaal van een vrouw. Zij kwam uit de VS.

Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat een Peruaanse vriendin zwanger van hem is, zoals verschillende media berichtten. Van der Sloot zou bovendien geen speciale privileges hebben. Dat meldt de Peruaanse dienst voor justitiële inrichtingen INPE.

Ricardo Flores, de vader van de omgekomen Stephany, zei dat Van der Sloot een handeltje dreef in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro-gevangenis en er zijn vriendin kon ontvangen. Hij riep de gevangenis op zijn privileges aan banden te leggen.

De Nederlander zit sinds volgens het INPE sinds zijn internering in de gevangenis in een afgesloten gedeelte, dat hij nu met vijf anderen deelt. Hij heeft geen contact met andere gevangenen en kan er volgens de dienst geen commerciële activiteiten ontwikkelen.

Man

Van der Sloot zou dit jaar vier keer door een man zijn bezocht en een keer door een vrouw uit de VS. Alle gedetineerden in de gevangenis kunnen overigens bezoek ontvangen, meldt een woordvoerder van het INPE.

Peruaanse media berichtten eerder dat Van der Sloot een nieuwe Peruaanse vriendin had die hem regelmatig bezocht. Zij zou werken in het casino waar Van der Sloot vorig jaar met Stephany Flores gezien werd op de avond voor haar dood. De informatie over het bezoek dat de Nederlander vorig jaar kreeg wordt volgens de woordvoerder nog achterhaald.

Moord

Van der Sloot wordt verdacht van de moord op Flores en wacht nu op het begin van zijn proces. De datum daarvan wordt bepaald als de officiële aanklacht door de Peruaanse justitie is geformuleerd. Volgens advocaat van de familie Flores, Edward Alvarez, kan dit al volgende week zijn.