LIMA - Joran van der Sloot moet levenslang krijgen voor de moord op Stephany Flores. Dat verzoek gaat de familie van de Peruaanse vrouw bij het Openbaar Ministerie neerleggen, aldus de krant El Comercio.

Volgens de familie is duidelijk dat sprake is van roof gevolgd door moord en niet, zoals de verdediging van Van der Sloot heeft gesteld, doodslag als gevolg van een heftige emotie.

Ricardo Flores verklaarde tegen de pers dat hij ook wil dat er een eind wordt gemaakt aan faciliteiten waarover Van der Sloot in de gevangenis zou beschikken. Volgens hem drijft de Nederlander een handeltje in snoepgoed of frisdranken en ontvangt hij buiten de bezoekuren visite.

Portemonnee

Dinsdag stonden Joran van der Sloot en Ricardo Flores, de vader van Stephany, opnieuw tegenover elkaar. Flores moest onder andere een portemonnee identificeren die Van der Sloot op het moment van zijn aanhouding in Chili bij zich had. Hij was er voor 95 procent zeker van dat de portemonnee van zijn dochter was, maar zijn vrouw moest uitsluitsel geven, zo verklaarde hij tegen El Comercio.

Er moest ook een chauffeur worden gehoord die Van der Sloot van het zuiden van Peru naar Chili had gebracht, maar diens advocaat kwam niet op tijd. Desondanks verklaarde justitie het vooronderzoek als afgerond.

De zaak gaat nu naar een volgende justitiële instantie, die moet bepalen wanneer het feitelijke proces begint. Joran van der Sloot wordt ervan beschuldigd op 30 mei vorig jaar Stephany Flores op zijn hotelkamer in Lima te hebben gedood.