MADRID- De Spaanse politie heeft voor de kust van Portugal een Nederlander aangehouden die op een zeilschip 600 kilo cocaïne vervoerde. Dat hebben Spaanse politiebronnen laten weten.

Het is een van de grootste drugsvondsten dit jaar door de Spaanse politie. In de actie werkte de politie samen met onder meer de Spaanse marine en de Portugese luchtmacht.

De Nederlander was de enige opvarende van de boot Dali. Hij bood geen tegenstand toen hij omstreeks 04.00 uur werd aangehouden.

Vermoedelijk lag de Nederlander te slapen toen de politie aan boord ging. De politie sluit niet uit dat bij het onderzoek naar de zaak meer arrestaties volgen.

Terugweg

De zeilboot voer op 180 zeemijl afstand van Kaap Sint-Vincent in de Portugese Algarve. De Nederlander was in januari vanuit Spaanse haven vertrokken met het Caraïbische gebied als bestemming. Toen hij werd aangehouden, was hij op de terugweg naar Spanje.

Ruim een week geleden arresteerde de Portugese politie in de havenplaats Peniche een 46-jarige Nederlander, nadat in een zeiljacht 1000 kilo hasj was ontdekt. Het zeiljacht bevond zich op het moment van de ontdekking van de drugs op een trailer achter een auto.