LIMA - Joran van der Sloot komt dinsdag 14 juni opnieuw oog in oog met de vader van Stephany Flores.

De zitting is een vervolg op die van vorige week. Daarbij werden onder andere spullen van Stephany Flores die Van der Sloot bij zijn aanhouding in Chili bij zich had geïdentificeerd.

Een woordvoerster van justitie zei maandag dat de zitting staat gepland om 13.00 uur Peruaanse tijd (20.00 uur Nederlandse tijd).

De bijeenkomst vindt plaats in de Castro Castro gevangenis, waar Van der Sloot opgesloten zit. De woordvoerster wilde niet zeggen wat er in deze nieuwe - niet openbare - zitting aan de orde komt.

De zittingen maken deel uit van het juridisch vooronderzoek. Dat wordt naar verwachting binnen enkele weken afgerond. Daarna formuleert het Openbaar Ministerie de officiële aanklacht en begint het proces.

Doodslag

Joran van der Sloot wordt ervan verdacht Stephany Flores op 30 mei vorig jaar in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima te hebben vermoord.

Zijn advocaat Máximo Altez vertelde aan de media dat Van der Sloot handelde uit een heftige emotie en dat hem dus doodslag aangerekend kan worden.

De familie Flores wil dat Van der Sloot wordt berecht voor moord met voorbedachten rade. Hij zou haar hebben vermoord om haar te kunnen beroven.

Máximo Altez is teruggetreden, naar hij zegt vanwege verschil van mening over de verdedigingsstrategie. Of Van der Sloot al een nieuwe advocaat heeft, is niet duidelijk.