CHRISTCHURCH - De Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is maandag getroffen door twee krachtige aardbevingen. Dat meldden lokale media.

Volgens de politie raakten zeker tien mensen licht gewond. Ook zijn er meldingen van ingestorte gebouwen.

Enkele panden die tijdens een zwaardere aardbeving in februari waren getroffen, liepen opnieuw schade op.

Twee mensen zijn uit een beschadigde kerk gered. Winkelcentra en kantoren werden geëvacueerd. Tienduizenden inwoners zitten zonder elektriciteit en telefoonverbindingen zijn uitgevallen.

Sterkste beving

Volgens de geografische dienst van Nieuw-Zeeland, GNS, had de sterkste beving een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag iets meer dan 6 kilometer kilometer ten zuiden van de stad op een diepte van 9 kilometer.

Kort daarvoor was de stad al opgeschrikt door een beving met een kracht van 5,5, ongeveer tien kilometer ten oosten van Christchurch. Ook werden vier lichtere aardschokken gevoeld.

Februari

De bevingen van maandag zijn tot op heden de laatste in een serie van tientallen naschokken na de aardbeving die Christchurch in februari trof.

Die beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter en veroorzaakte veel schade, vooral aan historische gebouwen. Zeker 181 mensen kwamen om en 100.000 huizen werden beschadigd.

Aardbevingen Christchurch