SANAA - Zo'n honderdduizend Jemenieten zijn na het vrijdaggebed opnieuw de straat opgegaan om het aftreden van president Ali Abdullah Saleh te eisen.

Het is de grootste demonstratie sinds Saleh vorige week gewond raakte bij een aanval op zijn paleis. Saleh is na de aanval overgebracht naar een ziekenhuis in Saudi-Arabië.

Op een centraal gelegen plein in de hoofdstad Sanaa eisten de betogers dat de vicepresident, die zolang Saleh afwezig is de macht heeft overgenomen, de oprichting van een overgangsregering bewerkstellig. "Het volk wil een overgangsregering", scandeerden de demonstranten.

41lijken

Oppositionele stamleden liepen vrijdag door de straten met de lijken van 41 van hun strijders. Volgens de stamleden kwamen ze vorige week om toen de troepen van Saleh het huis van een stamleider onder vuur namen.

De mars van de ongeveer tienduizend stamleden werd geleid door het stamhoofd, Sheik Sadeq al-Ahmar. Ze liepen van het plein naar een begraafplaats en riepen 'het volk wil de slachter berechten', een verwijzing naar Saleh.

Profiel Jemen

Alles over de onrust in het Midden-Oosten